Science Café > Pozvánky > SC Zlín 18/11: Jak chutná hmyz

SC Zlín 18/11: Jak chutná hmyz

Jídelníček Čechů zažívá v posledním období mnoho změn a ve využití netradičních potravin doslova revoluci. Jedlý hmyz se od roku 2018 stává i po právní stránce novou potravinou a řadí se mezi hospodářská zvířata. Potemník moučný, potemník brazilský nebo cvrček stepní poskytuje zajímavé vlastnosti nejen z nutričního hlediska, ale také po senzorické stránce. V rámci přednášky se dozvíte, které druhy hmyzu jsou vhodné ke konzumaci, zjistíte něco o jejich nutričních hodnotách a termické úpravě.

Termín: 18.11.  2021 (čtvrtek), 18:00

Místo: UTB Zlín, Laboratorní centrum Fakulty technologické I, posluchárna 003

Host: Ing. et Ing. Anna Adámková, Ph.D. a Ing. Martin Adámek, Ph.D. z Fakulty technologické UTB

Vstupné: zdarma

Jsme na sociálních sítích