„Typickým českým jídlem byly borůvkové knedlíky, ale protože se k nim špatně pije pivo, nahradilo je vepřo-knedlo-zelo,“ parafrázuje s nadsázkou Martin Franc Jana Nerudu.
Jak se vyvíjela výživa obyvatelstva českých zemí v letech 1953-1970? Jak vypadalo zavádění nových potravin a „moderních“ technologií jako například používání alobalu do běžného života? Jakým vývojem si prošlo dnes velmi oblíbené veřejné stravování? A jak a kdy k nám pronikl konzumní způsob života?
Se Science Café tentokrát usedneme k prostřenému stolu 50. a 60. let 20. století. Naším menu nás provede Martin Franc, odborník na výzkum každodennosti a proměny stravování v českých zemích z Masarykova ústavu a Archivu AV ČR. Tak nemeškejte! Studené to nebude dobré. 🙂 Těšíme se na vás v úterý 27. března od 19 hodin v Komunitním centru aktivního života Blatná.