Science Café > Písek > SC Písek – na stopě chemii v potravinách. Co do sebe (ne)vědomě ládujeme?

SC Písek – na stopě chemii v potravinách. Co do sebe (ne)vědomě ládujeme?

Kompletní oběd lze dnes připravit doslova za pár minut.  Stačí z několika sáčků vysypat kouzelný prášek (na pohled vždy téměř stejný), přidat trochu vody a… A s tím si často vystačíme. Než minutová ručička pětkrát oběhne hodiny, máme na stole polévku, hlavní jídlo i dezert. K tomu “kávu” i s mlékem a nějaký prima studený nápoj.

Ale co je v tom kouzelném prášku? A proč nám některé potraviny vydrží tak dlouho?  Mnohý člověk po tom nepátrá. Ale organizátoři Science Café v písku si řekli DOST! A spolu s 

prof. Ing. Pavlem Kalačem, CSc., z katedry aplikované chemie na Zemědělské fakultě JČU v Českých Budějovicích, si na ty kouzelné potraviny posvítili.


Tušíte, co by se mohlo skrývat za tímto zaklínadlem:  sušené mléko, modifikovaný kukuřičný škrob, tavící soli, mléčné minerály, jedlá sůl, regulátor kyselosti kyselina citrónová, stabilizátor karagenan ? Ne? Ano, ale nevěříte? Pak přijďte 15. listopadu do integrační kavárny PONTES (u starého mostu).
Vstupné dobrovolné, začátek v 19:00 hod.


Science Café v Písku organizují Zlata a Jiří Maškovi.

Fandíte Science Café?

 

Jsme na sociálních sítích