Maso, mléko a vejce jsou pro stále více lidí zcela zapovězenými potravinami. S rostoucí oblibou veganství roste i seznam zdravotních neduhů, se kterými umí údajně velmi snadno zatočit. Doktoři Gregor a Barnard v dokumentu “What the health” hřímají o vědecky podložených zázracích diety “bez zvířat”, o vyléčených diabeticích i o absolutní prevenci rakoviny.
Je veganství přirozeným způsobem života nebo je to pouhý módní trend? Je nějaký rozdíl mezi rostlinnou stravou a veganstvím? A jde u jeho zázračných účinků na lidský organismus o podložené skutečnosti nebo jen mýty?
S veganstvím nás na únorovém Science Café detailně seznámí studentka medicíny s aktivním zájmem o výzkum nádorů a popularizaci vědy – Eliška Selinger. Srdečně vás zveme již toto úterý 27. února v kavárně Kaffka (Palackého 43) od 19 hodin.
Dorazíte? Dejte nám o tom vědět předem. 🙂 Těšíme se na vás!