Science Café > České Budějovice > Cukry v potravinách – důvod k obavám?

Cukry v potravinách – důvod k obavám?

Science Café České Budějovice po vynucené pauze zve na další setkání. V centru pozornosti bude náš každodenní průvodce životem. Cukr.

Určitě jste se setkali s názorem, že cukr je jed a dokonce návyková látka. Nakolik je cukr skutečně škodlivý a kolik gramů denně jej můžeme sníst, abychom svému tělu neubližovali? Cukry jsou často řazeny mezi sladidla, jak ale vypadá nízkosacharidová dieta? Stačí vynechat sladké a váhový úbytek je zaručen?

Hostem Science Café bude Zuzana Šmídová z  Oddělení chemie, mikrobiologie a biochemie potravin Výzkumného ústavu potravinářského v Praze. Podílí se např. na tvorbě databáze Potraviny bez lepku.

Termín: 9.6. 2020, 18:00

Místo: kulturní klub s kavárnou Horká Vana, Česká 7, České Budějovice

Přednášející: Zuzana Šmídová

Vstupné: 30 Kč

Facebooková stránka akce

Veronika Kašpárková

Jsme na sociálních sítích