Science Café České Budějovice po vynucené pauze zve na další setkání. V centru pozornosti bude náš každodenní průvodce životem. Cukr.
Určitě jste se setkali s názorem, že cukr je jed a dokonce návyková látka. Nakolik je cukr skutečně škodlivý a kolik gramů denně jej můžeme sníst, abychom svému tělu neubližovali? Cukry jsou často řazeny mezi sladidla, jak ale vypadá nízkosacharidová dieta? Stačí vynechat sladké a váhový úbytek je zaručen?
Hostem Science Café bude Zuzana Šmídová z Oddělení chemie, mikrobiologie a biochemie potravin Výzkumného ústavu potravinářského v Praze. Podílí se např. na tvorbě databáze Potraviny bez lepku.
Termín: 9.6. 2020, 18:00
Místo: kulturní klub s kavárnou Horká Vana, Česká 7, České Budějovice
Přednášející: Zuzana Šmídová
Vstupné: 30 Kč