Že párek už není vždycky párek a že ne každý sýr chutná jako sýr je smutná pravda dnešní doby. Nad složením potravin zůstává rozum stát a pokud vůbec miniaturní písmo na obalech rozluštíme, potřebovali bychom často výkladový slovník ke všem chemickým názvům.
O “éčkách” nemluvě…
Hitem posledních let jsou takzvané “bio”potraviny. Co se za téměř magickými třemi písmeny ale doopravdy skrývá? Jsou zárukou kvality?
A jak se to má v jiných zemích Evropy?
Na tyto a další otázky odpovídali Vlastimil Dohnal a Lucie Dohnalová již na hradeckém Science Café a vzhledem k zajímavosti tématu budou hosty také dubnového SC ve Veselí nad Moravou.
Přijďte v úterý 3. dubna v 18 hodin do Café Pierre. Vstup volný
Science Café ve Veselí nad Moravou probíhá díky občanskému sdružené BRELAN D´AS a kavárně Café Pierre.