Budeme si povádat o nutričních hodnotách, kvalitě potravin, symbolech na etiketách, přídatných látkách (takzvaná “éčka”), skladování potravin a dalších zajímavostech. Pokud vám není lhostejné, co se objevuje na vašem stole, pak si můžete přijít popovídat
s RNDr. Vlastimilem Dohnalem , Ph.D. z katedry chemie Přírodovědecké fakulty UJEP v Ústí nad Labem a odbornicí z praxe technoložkou potravin Ing. Lucií Dohnalovou na tradiční Science Café Přírodovědecké fakulty UJEP a Magazínu Planetárium ČRo Sever.
Přijďte se podívat a zeptat na to, co vás zajímá, již tento čtvrtek 12. května do Bárka kafe (Prokopa Diviše 5, vedle kina Hraničář). Začínáme v 19 hodin a svou účast můžete potvrdit už dnes na Facebooku
Science Café v Ústí nad Labem organizují Jana Komínová a Frederik Velinský.