Science Café > Jihlava > SC Jihlava 08/03: Co by každý měl vědět o potravinách

SC Jihlava 08/03: Co by každý měl vědět o potravinách

Děsivých i varujících zpráv o škodlivých složkách potravin, stejně jako zaručených rad na jediný správný zdravý přístup ke stravování a nákupu surovin je plný internet. Jak se ale ve změti relevantních pravdivých zpráv a zkreslených mýtů vyznat?

Co číst na obalech mezi řádky o nutričních údajích? Proč se do potravin některé složky vůbec přidávají?
Jaký je rozdíl mezi aditivy, reziduálními a kontaminujícími látkami?

Přijďte se ptát odborníka! Pozvání na přednášku přijala Ing. Alena Honzlová ze Státního veterinárního ústavu ČR v Jihlavě. Pracovníci ústavu se denně zabývají laboratorní diagnostikouzdraví zvířat a bezpečnosti
potravin i ekologie. V oblasti kontroly potravin prověřují jakost a zdravotní nezávadnost potravin a surovin pro státní i soukromé subjekty.

Na bezpečnost potravin se podíváme v úterý 8. března v 18:00 v Radniční restauraci a pivovaru Jihlava
(Masarykovo náměstí 66/67).

Fandíte Science Café?

 

Jsme na sociálních sítích