Science Café > Brno > SC Brno 07/02: Modré oči, hořká chuť – genetické střípky nejen z české populace

SC Brno 07/02: Modré oči, hořká chuť – genetické střípky nejen z české populace

Jakou máte barvu očí?
Vybrali jste si podle očí svého partnera nebo partnerku?
A jak jste na tom s citlivostí na hořkou chuť a konzumací některých potravin?

Odpovědi na tyto otázky přinese další #sciencecafe s RNDr. Pavlem Lízalem, Ph.D., který přiblíží svůj v současnosti běžící genetický výzkum české a slovenské populace.

Na úvod si blíže představíme sledované znaky i důvody, proč jsou právě ony vhodné pro populační studie. Poté se i vy sami se budete moci otestovat, abyste se jednak dozvěděli něco o sobě samých a také abyste se mohli porovnat s dosavadními výsledky populační studie, které si představíme ve druhé části setkání. Neváhejte a staňte se také součástí výzkumu!

Těšíme se na vás 7. února v Kavárně Trojka od 18 hod. Více informací v události.

Fandíte Science Café?

 

Jsme na sociálních sítích